Pau Gasol najavio povratak na teren: Dva tima su mi atraktivna
Foto - EPA

U 41. godini želi da nastavi karijeru

Pau Gasol najavio povratak na teren: Dva tima su mi atraktivna

M. Šljivak

Legendarni španski košarkaš Pau Gasol ima namjeru da odigra još jednu sezonu.

Iako mu je 40 godina Gasol smatra da ima još šta ponuditi i želi da se vrati na parket. Timovi koje cilja su Los Angeles Lakersi i Barcelona.

"Želim igrati još jednu sezonu ako stopalo bude u redu. Posljednja sezona u Lakersima bila bi atraktivna, baš kao i Barcelona", rekao je Gasol za AP i dodao je:

"Moraš da sagledaš prave mogućnosti i da vidiš šta bi bilo najbolje u tom trenutku", dodao je 40-godišnji košarkaš.

Gasol je od novembra prošle godine bez kluba nakon što je otpušten od Portland Trail Blazersa, a nije previše ni igrao 2019. godine zbog povrede stopala.

Dvostruki NBA šampion ozbiljan je u povratku na parket, a želja mu je da se oprosti na Olimpijskim igrama u Tokiju u dresu selekcije Španije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi