Dončiću u Dallas stiže još jedna zvijezda iz Evrope?
Foto - EPA

Mavsi žele Bolmara

Dončiću u Dallas stiže još jedna zvijezda iz Evrope?

M. Šljivak

Ekipa Dallas Mavericksa ozbiljno razmatra mogućnost da na ovogodišnjem NBA draftu odabere argentinskog košarkaša Leandra Bolmara.

Sjajni 19-godišnji košarkaš Barcelone privukao je veliku pažnju na sebe od strane NBA skauta, a Dallas je najozbiljniji kandidat da ga dovede u svoje redove.

Bolmaro važi za velikog talenta argentinske košarke. Za momka koji je veći od dva metra ima izuzetnu kontrolu lopte i zaista fantastične vještine dodavanja, što je privuklo NBA timove.

Ipak, ono na čemu će 19-godišnjak morati da radi je šut. On mu je veoma upitan, ali Mavsi su spremni da rizikuju i vrlo je moguće da će Bolmaro zaigrati pored Dončića.

NBA draft zakazan je za 25. oktobar.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi