Barcelona sprema povratak legende

Pregovara se sa Gasolom

Barcelona sprema povratak legende

Proslavljeni španski košarkaš Pau Gasol mogao bi se vratiti u Barcelonu.

Tridesetosmogodišnji Gasol iz Barcelone je otišao 2001. godine i sve do sada zarađuje igrajući u NBA ligi, no američkoj avanturi bi, po svemu sudeći, mogao doći kraj.

Gasol se zbog povrede skočnog zgloba prethodne sedmice nije naigrao za Milwaukee, nastupio je na svega tri utakmice, a mediji u Španiji uvjereni su da bi moglo doći do povratka iskusnog košarkaša u matični klub.

U najjačoj košarkaškoj ligi Gasol je nastupajući za Los Angeles Lakerse osvojio dva prstena 2009. i 2010. godine, a uz Milwaukee, igrao je još za Chicago Bullse i San Antonio Spurse.

Potražite više informacija na temu ACB liga:

Barcelona je očito odlučna da napravi ovog ljeta 'drim-tim', a ukoliko dođe Gasol, bit će samo jedno u nizu pojačanja. Prethodno su u katalonski tim stigli Cory Higgins iz CSKA, zatim Brandon Davies iz Žalgirisa, dok se pregovori još vode sa Nikolom Mirotićem i Alexom Abrinesom.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi