Real Madrid je 35. put prvak Španije!
(Foto: EPA)

Savladali Barcelonu

Real Madrid je 35. put prvak Španije!

M. Šljivak

Košarkaši Real Madrida odbranili su naslov prvaka Španije.

U četvrtoj utakmici finala ACB lige Kraljevi su večeras kao gosti u Blaugrani savladali najvećeg rivala Barcelonu rezultatom 68:74 i sa ukupnih 3-1 u seriji slave novu titulu prvaka.

Od samog početka utakmice gosti iz Madrida su nametnuli svoj ritam igre. Već su u uvodnim minutama pokazali da su došli po pobjedu, stvorili su čak 11 poena prednosti u prvoj dionici (8:19), ali je nakon minute odmora Svetislava Pešića, Barcelona konačno počela igrati.

Do kraja prvog perioda su smanjili domaći košarkaši zaostatak na samo minus tri (21:24), a na otvaranju druge dionice su čak i poveli u nekoliko navrata.

Međutim, Real je ubrzo vratio prednost na svoju stranu. Kontrolisali su Kraljevi rezultat i na odmor su otišli sa plus četiri, 33:37.

Kada su gosti iz Madirda sredinom trećeg perioda otišli na plus 10, (37:47), činilo se kao da je sve gotovo, ali Barca se nije željela predati. Napravili su seriju od 8:0 i ponovo su bili u utakmici.

Ipak, uspjeli su sve dobro upropastiti u finišu ovog perioda. Real je iskoristio sve poklone, posebno loš defanzivni skok i u posljednju dionicu gosti ulaze sa osam poena razlike, 47:55.

Barca je i u posljednjoj dionici bila konstantno blizu Realu. Međutim, nisu uspjeli napraviti veliki preokret i na kraju je Real došao do pobjede i 35. titule prvaka.

Potražite više informacija na temu ACB liga:

Najefikasniji u pobjedničkom timu večeras je bio Facundo Campazzo sa 15 poena, a 12 je ubacio Rudy Fernandez. Kod Barcelone je Kevin Pangos ubacio 16 koševa.

Zaprati BC Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
BC Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

elimo
HALA MADRIDDDDDDDDD
7 0
Śmeker007
Razbili ih ljudi u 3 i 4 cetvrtini, Campazzo i Rudy Fernandez su strasni igraci..
4 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi