Barcelona u potpunosti razbila Olympiacos

Presudila posljednja četvrtina

Barcelona u potpunosti razbila Olympiacos

E. Ganibegović

Barcelona je u okviru 5. kola Eurolige na domaćem parketu savladala Olympiakos rezultatom 73:51. 

Gosti su utakmicu otvorili na sjajan način pa su u uvodnim minutama meča vodili sa 0:6. Vratila se Barcelona na dva poena zaostatka, 10:12, a rezultat nakon prve četvrtine je bio 14:14.

Barcelona je bila bolja ekipa u drugoj dionici, pa su u jednom momentu vodili sa 26:19. Održavali su domaćini svoj prednost tokom druge četvrtine, pa se na odmor otišlo sa rezultatom 32:26.

Olympiakos je drugio dio otvorio na najbolji mogući način, pa je stigao do poravnanja 32:32. Međutim to je najviše što su gosti uradili u ovoj utakmici, pa je Barcelona nakon tri četvrtine imala prednost od osam poena razlike, 49:41.

Posljednja dionica je u potpunosti pripala domaćinima koji su razbili Olympiakos i stigli do sigurne pobjede.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Barcelonu je do pobjede predvodio Kevin Seraphin sa 13 poena, dok je za Olympiakos dobru partiju pružio Ioannis Papapetrou sa 11 poena. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi