Barceloni 1:0 protiv Unicsa

Domercant postigao 12 poena

Barceloni 1:0 protiv Unicsa

Košarkaši Barcelone nakon što su večeras sa 78:66 savladali Unics, poveli su sa 1:0 u seriji u prvom četvrtfinalu ovogodišnjeg izdanja Eurolige.  

Henry Domercant je u poraženom sastavu Unicsa (njihov 4. poraz u zadnje 4 utakmice Eurolige) postigao 12 poena ( za dva 1/7, za tri 2/5, slobodna 4/4). Svemu ovome dodao je još po 3 skoka i isto toliko asistencija.

 

Zamisao Evgeny Pashutina da već poznatom Unicsovom odbranom pokuša

limitirati Barcelonin napad već na samom početku utakmice "nije pila vode".

 

Već prvih 10 minuta i 22 poena Barce (22:14) pokazalo je da će se zamisao Unicsa teško provoditi u djelo. Malo poboljšanje došlo je u drugoj četvrtini (23:19), ali to ipak nije bilo dovoljno da igrači Barcelone ne odu na odmor sa izraženijom prednošću koja je iznosila 12 poena (45:33).

 

U drugom poluvremenu tim iz Kazana igra nešto bolje, pa se treći period završava sa 3 koša prednosti nad domaćinom (17:20). To je bilo sve od Unicsa kada je u pitanju ptva utakmica ove četvrtfinalne serije.

 

Pete Mickael je u domaćem sastavu bio najbolji sa 22 poena i 7 skokova ( za tri 4/4), Lorbek je dodao 15 poena i 5 skokova, a istakao se i Navarro sa 13 postignutih koševa, ali i veoma lošim šutem za tri, koji je iznosio 1/7.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

 

U sastavu Unicsa, pored Domercanta istakli su se još i Jawai sa 15 poena, 7 skokova. Vereemenko je uz 9 skokova dodao još 11 poena, a dvocifren je bio i Lydey sa 10 poena.  

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.