Reprezentacija Bosne i Hercegovine u basketu u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo

Prelijepe vijesti

Reprezentacija Bosne i Hercegovine u basketu u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo

E. Oštraković

Jako lijepe vijesti za sve ljubitelje košarke u Bosni i Hercegovini. Naime, radi se o tome da je naša zemlja dobila basket reprezentaciju (3x3).

Predstavnici naše zemlje učestvovat će u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo u sportu koji postaje sve popularniji širom svijeta.

Ovaj olimpijski sport svakim danom ima sve više svojih fanova, a konačno će i naša zemlja imati svoju basket reprezentaciju.

Iz Košarkaškog saveza BiH potvrdili su da je naša zemlja dobila basket reprezentaciju koja će igrati kvalifikacije za Evropsko prvenstvo.

Naš nacionalni tim čine članovi ekipe Aluplastik iz Živinica, a to su Ado Korkutović koji je kapiten ekipe, Zlatko Golijanin, Denis Meštrić, te Meris Mazalović.

Reprezentativci Bosne i Hercegovine sutra će otputovati u Slvoačku, a za viked će biti održane kvalifikacije za Evropsko prvenstvo.

Kvalifikacioni turnir u Bratislavi održava se 10. i 11. juna, a naša reprezentacija nalazi se u grupi s Francuskom i Turskom.

Po dvije ekipe iz svake grupe idu u četvrtfinale, a tri najbolje selekcije sa turnira u Slovačkoj će ostvariti plasman na Evropsko prvenstvo.

“Nadamo se da ćemo ostvariti dobar rezultat. Dat ćemo sve od sebe kako bismo u najboljem svjetlu predstavili naš Savez i našu BiH. Vjerujemo u plasman na EP”, kaže kapiten Korkutović.

Evropsko prvenstvo biti će održano u Izraelu tokom septembra ove godine.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi