Savez nakon konsultacija sa advokatima zauzima stav prema tužbi selektora

Pripreme seniorske reprezentacije na Vlašiću

Savez nakon konsultacija sa advokatima zauzima stav prema tužbi selektora

Samir Mlaćo

Održana je sjednica Upravnog odbora Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine kojoj su, osim članova UO, prisustvovali tim menadžeri reprezentacija Razija Mujanović i Vedran Princ.

"Donijeti su zaključci u vezi organizacije i planova svih nacionalnih selekcija. Rad selektora pomno će se analizirati i pratiti, od samog procesa selekcije igrača do ostvarivanja zajednički usaglašenih ciljeva", istakli su iz Saveza.

Utvrđena je informacija o pripremama muške seniorske reprezentacije BiH za olimpijske predkvalifikacije. Okupljanje i početak priprema zakazani su za 23. juli na Vlašiću, dok su za sada dogovorene i dvije prijateljske utakmice sa selekcijom Obale Slonovače početkom augusta.

Na sjednici su verificirana i radna tijela KSBiH, precizirani zadaci i planovi istih.

Također, Savez će uskoro pokrenuti proces traženja partnera za marketinšku saradnju i digitalne komunikacije, kako bi se maksimalno iskoristio potencijal KSBiH u ovoj oblasti.

Članovi UO raspravljali su i o presudi BAT-a u vezi tužbe bivšeg selektora Vedrana Bosnića. Zaključeno je da će KSBiH zauzeti stav po ovom pitanju nakon konsultacija s advokatima.

Oglasi

Sjajni stručnjak je naše košarkaše vodio na zaista impresivan način. Borbenost i zalaganje su bili na najvećem mogućem nivou, a takvu igru pratili su jako dobri rezultati.

Ipak, zbog neslaganja s Košarkaškim savezom Bosne i Hercegovine Vedran Bosnić je odlučio da da ostavku, a na njegovo mjesto je imenovan Adis Bećiragić.

Nakon nekoliko dana medijske šutnje Bosnić je odlučio izdati saopštenje na društvenim mrežama i poručio je da su emocije bile jednostavno prevelike.

Čolan: Šokiran sam odlukom Bosnića - SportSport.ba

"Iza mene je veoma emotivna sedmica. Htio bih se zahvaliti svima koji su osjetili nepravdu i dali mi veliku podršku. Izvinjavam se svima kojima nisam stigao odgovoriti na poruke podrške. Hvala vam i želim vam sve najbolje", saopštio je Bosnić sredinom prošle godine.

Ovaj 46-godišnji trener je na klupi košarkaške reprezentacije BiH proveo gotovo četiri godine i ostvario je plasman na Eurobasket.

Kada je visina tužbe u pitanju, radi se o iznosu od 55.000 eura plus kamate.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi