Džanan Musa priskočio u pomoć svom Bihaću

Humanost na djelu

Džanan Musa priskočio u pomoć svom Bihaću

E. Škorić

Veliku materijalnu štetu građanima Unsko-sanskog kantona napravile su poplave u Bihaću i okolini, no građani nisu sami, imaju pomoć drugih, pa i ponajboljeg košarkaša BiH Džanana Muse.

Košarkaš Real Madrida i vođa reprezentacije BiH odlučio je uskočiti u pomoć svom narodu i još jednom je pokazao da ima veliko srce.

Fizički nije mogao biti uz Bišćane, ali je odlučio da uplati 10.000 KM pomoći svom rodnom gradu.

Musa je oduvijek pokazivao veliku ljubav prema svojoj domovini i svom Bihaću, u kojem je rođen i kojeg nikada nije zaboravio, bez obzira gdje igrao.

Prije nekoliko godina Musa je donirao vrijednu opremu Kantonalnoj bolnici "Dr. Irfan Ljubijankić", kako bi stanovnicima USK-a i zdravstvenim radnicima olakšao borbu protiv koronavirusa u to vrijeme.

"Čim je čuo za situaciju u Bihaću i poteškoće s kojima se suočava bolnica, Džanan me je nazvao iz New Yorka i rekao da moramo naći način da pomognemo. Odmah sam kontaktirao direktora bolnice Hajrudina Havića, koji mi je kazao da je trenutno najveća potreba za respiratorima i monitorima za praćenje kliničke slike. S obzirom da je jako teško doći do bile kakve medicinske opreme u ovom trenutku, iskoristili smo neke prijateljske veze i uspjeli naći dva najsavremenija monitora. Već su naručeni i očekujemo ih uskoro u našoj bolnici", rekao je tada Džananov otac, Rusmir Musa.

Oglasi

Nema nikakve sumnje da će i u budućnosti sjajni košarkaš pomagati Bišćanima i da će svi znati da cijeni sve ono što on radi za njih. 

Izabran u najboljoj petorci Eurolige

Džanan Musa dominira u svojoj prvoj sezoni u dresu slavnog Real Madrida. Bh. košarkaš brzo se isprofilisao u jednog od ključnih igrača ovog tima, a sada je njegov doprinos itekako nagrađen.

Glasovima medija, igrača i trenera, bh. reprezentativac izabran je u idealnu petorku Eurolige.

Pored njega tu su njegov saigrač Walter Tavares, zatim Mathias Lessort iz Partizana, Aleksandar Vezenkov iz Olympiacosa i Lorenzo Brown, košarkaš Maccabija.

Musa je prvi strijelac Real Madrida u ovom takmičenju s 15,2 poena u prosjeku po utakmici. Zanimljivo, jedini je koji je igrao na svakoj utakmici Real Madrida u Euroligi ove sezone.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Podsjetimo, Euroliga je osnovana 2000. godine odnosno zamijenila je dotadašnji Kup šampiona i Džanan Musa je prvi bh. igrač koji je dobio ovo priznanje. Historija je ispisana.

Inače, Bosna i Hercegovina nedavno je dobila još jednu lijepu vijest vezanu za Musu. Zajedno s Nurkićem, košarkaš Real Madrida trebao bi biti na raspolaganju selektoru u kvalifikacijama za Olimpijske igre u Parizu 2024. godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi