Baskonia blizu Top 8, domaće pobjede Milana i Valencije

Euroliga, 24. kolo

Baskonia blizu Top 8, domaće pobjede Milana i Valencije

Baskonia je na svom parketu savladal Khimki rezultatom 87:77.

Khimki je bolje otvorio susret i prvu četvrtinu riješio u svoju korist (26:18). Ipak, Baskonia je u finišu druge četvrtine preuzela prednost koju nije ispuštala do kraja susreta.

Domaći su u trećoj dionici stigli do +17, pa se već tada dala naslutiti njihova pobjeda, što se na kraju i desilo.

Baskonia je, nakon poraza Maccabija od CSKA nešto ranije, stigla veoma blizu osmoj poziciji na tebeli Eurolige, koja vodi u narednu fazu takmičenja.

Naime, Baskonia sada ima samo jednu pobjedu manje (11-13) od Maccabija (12-12) koji se nalazi na osmoj poziciji, te je zadržala šansu da se nađe u Final Eightu Eurolige.

Kod Baskonije je najefikasniji bio Beaubois sa 16 poena, dok je poen manje ubacio Shengelia. Kada je u pitanju Khimki, po običaju je najefikasniji bio Alexey Shved koji je ovaj putubacio 23 poena. Dobru partiju je pružio i Anthony Gil sa 21 ubačenih poenom.

Valencia je na svom parketu savladala Brose Bamberg rezultatom 86:70.

Domaći su furiozno otvorili susret i prvu četvrtinu dobili sa 28:11. Međutim, Brose uzvraća istom mjerom u drugoj dionici, pravi sjajnu seriju, ali ipak Valencija na odmor odlazi prednošću 37:34.

Gosti su još u trećoj dionici uspijevali držati priključak, ali onda u zadnjoj četvrtini Valencija "dodaje gas" stiže do visoke prednosti i na kraju lagano privodi susret kraju.

Najefikasniji u pobjedničkoj ekipi je bio Alberto Abalde sa 18 poena, dok je dva manje dodao San Emeterio.

Kod Brosea je najraspoloženiji bio Leon Radošević koji je ubacio 14 poena. Osim njega u njemačkoj ekipi je dvocifren bio samo Daniel Hackett (11 poena).

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Domaću pobjedu je upisao i Milano. Košarkaši Milana su u Mediolanum Forumu savladali Anadolu Efes rezultatom 77:64.

Milano je do pobjede vodio Amath M'Baye sa 14 poena, dok su po 13 dodali Goudelock i Jerrells. Kada je u pitanju Efes sjajnu partiju je pružio novajlija Sonny Weems koji je ubacio 19 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi