Valencia iznenadila CSKA, Maccabi bolji od Barce

Euroliga, 22. kolo

Valencia iznenadila CSKA, Maccabi bolji od Barce

Valencia je na svom parketu uspjela napraviti iznenađenje i u 22. kolu savladali prvoplasiranu ekipu dosadašnjeg dijela euroligaške sezone, moskovski CSKA, rezultatom 103:99.

Prvi period je protekao u neizvjesnom nadmetanju dvije ekipe, a završen je u korist CSKA rezultatom 23:21.

Domaći su međutim odlično igrali u drugoj četvrtini, pa su u finišu ove dionice stigli do +9, a na odmor se otišlo vodstvom Šišmiša od 49:42.

Dobro je igrala Valencija i u trećoj dionici i nije dozvoljavala Moskovljanima da se približe, a početkom zadnje četvrtine domaći stižu i do najveće prednosti na susretu, +12.

Ipak, uspijeva se CSKA vratiti u susret. Moskovljani su počeli topiti zaostatak, a 45 sekundi prije kraja slobodnim bacanjima De Coloa stižu i do izjednačenja (95:95).

Međutim, domaći se nisu predavali, zadržali su staloženost, pa su na kraju uspjeli slaviti pobjedu koju su sa linije za slobodna bacanja potvrdili Dubljević i Green.

U pobjedničkoj ekipi je briljirao Erick Green sa 19 poena, dok je jedan manje ubacio Bojan Dubljević. Alberto Abalde je dodao 17 poena.

Kada je u pitanju CSKA još jednu sjajnu partiju je pružio Nando De Colo koji je susret završio sa 30 poena na svom kontu. Odličan je bio i Will Clybrun sa 27 postignutih poena.

Unicaja je slavila domaću pobjedu nad Anadolu Efesom rezultatom 81:68.

Domaći su vodili gotovo čitavim tokom susreta, a u trećoj dionici su imali i +17. Iako su početkom zadnje četvrtine košarkaši Efesa smanjili deficit na samo četiri poena, na kraju je Unicaja uspjela vratiti osjetniju prednost i lagano privesti susret kraju.

Odličnu partiju u dresu Unicaje je pružio Adam Waczynski koji je ubacio 20 poena, dok se kod Efesa istakao McCollum sa 16 postignutih poena.

Nešto ranije je Panathinaikos na svom parketu savladao Baskoniju rezultatom 80:76.

Iako su domaći krajem treče dionice imali i +18, dopustili su Baskoniji da se u finišu vrati u susret. Ipak, na kraju je Pao uspio upisati trijumf.

U pobjedničkoj ekipi su najefikasniji bili James Gist i Kenny Gabriel sa po 15 poena, dok se su u redovima Baskonije također po 15 poena postigli Shengelia i Beaubois.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Domaću pobjedu je upisao i Maccabi Tel Aviv i to nad Barcelonom rezultatom 94:82.

Maccabi je do trijumfa došao ponajviše zahvaljujući odličnoj igri u drugoj, a zatim i u četvrtoj četvrtini, a svoj ekipu je sa 18 poena redvodio Pierre Jackson. Kod Barce je nakefikasniji bio Thomas Huertel koji je postigao, također, 18 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti