Baskonia očitala lekciju Olympiacosu u Pireju
Baskonia lakše od očekivanog savladala Grke

Sjajno izdaje ekipe Duška Ivanovića

Baskonia očitala lekciju Olympiacosu u Pireju

Košarkaši Baskonie bez većih su problema pobijedili večeras Olympiacos u Pireju rezultatom 90:76.

Iako je domaći tim bio favorit u ovom susretu utakmica nije otišla u predviđenom i željenom smjeru za Grke.

Izgubio je Olympiacos u samom startu kontrolu ovog susreta i više nije ni imao priliku da se vrati u susret jer su gosti odigrali utakmicu na zaista vrhunskoj razini. Već na poluvremenu su stvari manje više bile jasne jer je tim Duška Ivanovića bio na velikih +16. Nešto je pokušao grčki predstavnik u 3/4 i sveo prednost Baska na -9 no dalje od toga nije išlo. Razlika je bila prevelika a prednost su gosti skoro potpuno vratili u zadnjoj četvrtini u kojoj su na kraju i pokazali da su trenutno kvalitetniji tim od Olympiacosa.

Četiri košarkaša postigla su većinu od 90 koševa gostiju a to su bili Dragić (18), Henry (17), Peters (16) i Polonara (14). Kod blijedih Grka po 15 koševa su postigli Printezis i Sloukas.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi