Olympiacos preokretom stigao do pobjede nad Albom
Legendarni Spanoulis i njegovi suigrači kreirali su veliki preokret

Nijemci kontrolirali meč u prvom poluvremenu

Olympiacos preokretom stigao do pobjede nad Albom

Košarkaši pirejskog Olympiacosa u 8. kolu Eurolige savladali su večeras na svom terenu berlinsku Albu rezultatom 75:71. 

Do pobjede su Grci došli nakon velikog preokreta koji su napravili u 2. poluvremenu. 

Alba je odlično otvorila meč i cijelo prvo poluvrijeme držala pod svojom kontrolom zahvaljujući ujednačenom napadu i odličnom timskom obranom koja je pomalo iznenadila domaćine. Takav ritam igre donio je berlinskom timu 11 koševa viška prednosti na velikom odmoru a u grčkom timu upalio je alarme jer domaći tim sebi nije smio dopustiti luksuz da izgubi od fenjeraša lige. Olympiacos se na vrijeme trznuo iz sna i dosta bolje zaigrao u nastavku. 

Alba čiji roster realno ne govori da je euroligaška momčad nije izdržala i Nijemci su u nastavku potonuli u novi poraz. Veći izbor igrača i na kraju krajeva kvalitetniji tim domaćina izborio se za novu pobjedu zlata vrijednoj u borbi za mjesto u 1/4 finalu Eurolige. McKissic sa 14 poena i Jean Charles bili su najbolji kod Grka. Giffey je ubacio 13 za Albu, a po 10 su dodali Thiemann i Lo. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi