Iznenađenje u Vitoriji: Asvel slavio protiv Baskonie

Prva pobjeda francuskog tima

Iznenađenje u Vitoriji: Asvel slavio protiv Baskonie

Košarkaši Asvela napravili su veliko iznenađenje i večeras u španjolskoj Vitoriji savladali Baskoniu rezultatom 88:86. 

Da domaćem timu neće biti lako gosti su najavili već u prvom periodu kada su s 26 ubačenih poena i sa šest poena prednosti poslali poruku Baskima.

Odgovor domaćeg tima stigao je pred kraj poluvremena kada su -10 pretvorili u potpuni egal, no kada se očekivalo da tim Duška Ivanovića preuzme kontrolu utakmice u svoje ruke, opet je francuski tim u 3/4 zaigrao bolje. Iako ih nije služio šut za 3 poena gosti su upornom igrom stvarali i održavali prednost a od strane Baskonie izostala je njihova obrana na kojoj inzistira Duško Ivanović. Ipak na kraju je viđena prava drama a na kraju je odlučujuće bilo zakucavanje Moustaphe Falla za 3 razlike koje domaći više nisu mogli stići ni prestići. 

Fall je bio najbolji pojedinac u redovima Asvela s 19 poena i 5 skokova uz sjajnih 8/9 iz igre. Odlično su ga pratili Kahudi i Diot a bivši NBA prvak s Miamijem Norris Cole dodao je 10 poena. Tonye Jekiri koji je prošlu sezonu proveo upravo u Asvelu protiv svog bivšeg tima odigrao je sjajnu partiju s 23 poena i 7 skokova, a Henry je dodao 20 uz 6 asistencija no sve je to bilo premalo za pobjedu protiv Asvela koji je nedavno izašao iz krize koja ih je pogodila širenjem koronavirusa među igračima. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi