Baskonia razbila Anadolu Efes u Istanbulu
Baskonia je bez šanse ostavila košarkaše Efesa

Turci bez šansi

Baskonia razbila Anadolu Efes u Istanbulu

Sigurna pobjeda Baskone u 12. kolu Eurolige protiv Anadolu Efesa od 77:59 možda je iznenađenje samo za one koji nisu gledali susret.

Efes možda nije razbijen rezultatski, no zasigurno jeste igrom koji je tim Duška Ivanovića prikazao u Istanbulu.

Turski tim je jedinu prednost u utakmici imao u prvoj četvrtini kada je još koliko toliko pronalazio protulijek za sjajnu obranu gostiju iz Španjolske. Koliko je ta dobra obrana bila govori podatak da je u idućih 30 minuta utakmice Efes do kraja ubacio samo 39 poena. Fantastično pripremljena timska obrana Baska ostavila je igrače domaćeg tima na mizernih 59 koševa a fascinira podatak da u preskupom timu koji vodi Ergin Ataman niko od košarkaša nije dao više od 8 poena koliko je zabio njihov 'prvi strijelac' u večerašnjem susretu Shane Larkin. Posebno je impozantna obrana bila upravo na njemu a sve ovo do sada rečeno nije dovoljno da se dočara kako su gosti odigrali ovaj susret.

Za Španjolce je 18 poena zabio upravo bivši košarkaš Efesa Alec Peters koji je ostvario slatku osvetu nad timom koji ga se odrekao nakon sezone u kojoj je bio europski prvak. Po 12 koševa dodali su Polonara i Fall. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije