Četiri slučaja Covid-19 virusa u Anadolu Efesu
Iako desetkovani, košarkaši Efesa igrat će utakmicu u Beogradu protiv Crvene zvezde (Foto: EPA)

Ipak će igrati euroligašku utakmicu u Beogradu

Četiri slučaja Covid-19 virusa u Anadolu Efesu

Kriza s pozitivnim košarkašima nije zaobišla ni Anadolu Efes.

Klub je objavio kako su u ekipi 4 člana tima pozitivna na koronavirus.

Od ta četiri slučaja tri su asimptomatska i nalaze se u izolaciji dok je kod jednog potvrđeno nekoliko simptoma i nalazi se na bolničkom liječenju. Anadolu Efes ipak će u četvrtak nastupati u Euroligi. U utakmici koja će se u dvorani Pionir igrati protiv Crvene zvezde Turci neće moći računati na veliki broj prvotimaca a uoči ovog susreta klub je pustio Shane Larkina na okupljanje turske reprezentacije koju čekaju utakmicu u FIBA-inom prozoru kvalifikacija za Eurobasket. 

Doima se da su iz Efesa ovaj susret svjesno žrtvovali, ili možda pokušavaju provjeriti neke mlade košarkaše koje imaju u rosteru. Iako su mogli odgoditi susret, Turci su se odlučili radije odigrati susret desetkovani nego tražiti naknadni termin za njega. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi