Baskonia razbila Real u Madridu

Veliki trijumf gostiju

Baskonia razbila Real u Madridu

Košarkaši Baskonie večeras su u Madridu uvjerljivo pobijedili Real u 24. kolu Eurolige rezultatom 84:64. 

Već u prvoj četvrtini tim Duška Ivanovića pokazao je domaćinima da nema lakih bodova.

Baski su već tada napravili velikih 13 razlike i iako se Real primakao do kraja poluvremena, prednost večeras sjajnih gostiju ne samo da nije uspio dostići, već su gosti na kraju slavili s velikih +20 protiv velikog rivala iz Endesa lige. Sjajna obrana bila je ta koja je Baskima donijela veliki i vrlo važan trijumf u borbi za četvrtfinale Eurolige. Madridski tim odavno nije postigao manje poena u jednoj euroligaškoj utakmici i svakako je to presudilo u ovom iznenađujućem porazu tima Pabla Lasa. 

Polonara s 18 i Peters sa 16 poena predvodili su Baskoniu dok je jedini dvoznamenkasti košarkaš kod Reala bio Abalde koji je ubacio 12 koševa. 

Zaprati BC Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
BC Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi