Baskonia zadržala nadu za Top 8 pobjedom nad Šišmišima

Euroliga, 25. kolo

Baskonia zadržala nadu za Top 8 pobjedom nad Šišmišima

Baskonia je večeras gostovala kod Valencije u utakmici 25. kola Eurolige i upisala pobjedu rezultatom 71:81.

Ipak, Valencia je nešto bolje otvorila susret i prvu dionicu rješila u svoju korist rezultatom 20:16. Uspjela je Valencia zadržati prednost do odlaska na odmor (36:31), ali se Baskonia "probudila" u nastavku.

Polovinom treće dionice Baskonia uspjeva preuzeti predost, ali se ni Valenica nije dala tako lako pa je uzvratila novim vodstvom. Ipak, četiri minute prije kraja kreće sjajna serija Baskonije koja u finišu razbija protivnika i na kraju slavi pobjedu.

Baskonia je nakon 25. kola deveta na tebeli Eurolige, te se još uvijek nada plasmanu u Final Eight, s obzirom da ima jednu pobjedu manje od osmoplasiranog Maccabija.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Goste je do pobjede predvodio sjajni Marcelinho Huertas sa 19 poena, dok je dobru partiju pružio i Voigtman koji je dodao 16.

Kod Valencije je najefikasniji bio San Emeterio sa 15 poena, dok je 12 dodao Dubljević.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi