Baskoniji drama protiv Unicsa
Foto: Euroleague

Triler završnica

Baskoniji drama protiv Unicsa

Iako su ponovo nastupili bez Andree Bargnanija, ekipa Baskonije uspjela je da dođe do gostujuće pobjede nad Unicsom u 12. kolu Eurolige.

Baskonia je u uzbudljivoj završnici slavila sa 92:91 (22:20, 21:20, 24:27, 25:24), te je upisala osmu pobjedu u najkvalitetnijem evropskom klupskom takmičenju. Tim iz Kazanja ostao je na samo tri pobjede. 

U prvih 20 minuta viđena je izjednačena borba, a gosti su na pauzu otišli sa tri poena prednosti (43:40).

Treću dionicu Unics je riješio u svoju korist rezultatom 27:24, a prava drama viđena je u posljednjoj četvrtini.

Keith Langford je na šest sekundi do kraja susreta postigao trojku za vodstvo Unicsa od 91:90, da bi domaće navijače rastužio Tornike Shengelia, koji je na sekund prije isteka vremena bio siguran sa linije za slobodna bacanja.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Shengelia je susret okončao sa 19 poena, a ogroman doprinos dao je i Shane Larkin sa 22 poena i šest asistencija. Kod domaćina se izdvojio Keith Langford sa 28 koševa i pet uspješnih proigravanja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi