Batum propušta početak NBA sezone
Foto: EPA

Povreda lakta

Batum propušta početak NBA sezone

Midhat Šljivak

Košarkaš Charlotte Hornetsa Nicolas Batum propustiće otvaranje nove NBA sezone.

Sjajni francuski košarkaš je povrijedio ligamente u lijevom laktu i van terena će provesti od osam do dvanaest sedmica i na njega u Hornetsima ne mogu računati na otvaranju nove sezone.

Ovo će biti svakako veliki udarac za tim iz Sjeverne Karoline. Batum je veoma važan faktor u njihovoj igri na obje strane parketa i sigurno je da će se njegovo odsustvo osjetiti.

Batum ulazi u svoju 10. NBA sezonu i treću sa Horntesima. Prošle sezone je igrao zaista odlično i bilježio je odličan učinak od preko 15 poena, te šest asistencija i skokova po meču.

Ekipa iz Charlottea novu NBA sezonu počinje gostovanjem kod Detroit Pistonsa 18. oktobra.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi