Selekcija Francuske je u Tuzlu doputovala u punom sastavu, pa će na parket Mejdana istrčati i nekoliko NBA zvijezda.

Zvijezda francuske reprezentacije pred meč sa BiH

Batum: Tuzla je kul grad, Nurkić bi trebao biti ovdje

Selekcija Bosne i Hercegovine će sutra u Mejdanu ugostiti Francusku u meču kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Za razliku od naše selekcije koja u ovaj susret ulazi desetkovana, Francuska je u Tuzlu stigla u punom sastavu, a sutra će u Mejdanu na parket istrčati i NBA zvijezda Nicolas Batum.

"Biće dobra utakmica, istina je da BiH nedostaje nekoliko igrača, ali igrat ćemo u atmosferi koja će biti dobra za njih... Ovo je zemlja košarke i sjajno je igrati u ovakvim dvoranama, čak i kada ste gostujući tim, to i želimo i za to igramo", istakao je Batum za SportSport.ba, pa nastavio:

"Gledao sam prvu utakmicu BiH u kvalifikacijama, znamo neke igrače, znamo Nurkića, koji nije tu, ali ima tu još nekih momaka. BiH je odlična ekipa, odlično igraju zajedno. Imaju odlične šutere, prije par dana su igrali dobru utakmicu protiv Hrvatske, koja je odlična ekipa sa dobrim NBA igračima", prokomentarisao je Batum našu selekciju.

Ovo je za igrača Charlotte Hornetsa prvi put da dolazi u našu zemlju, a kako sam ističe za sada mu se sviđa u Tuzli.

Potražite više informacija na temu FIBA Svjetsko prvenstvo:

"Za sada je prilično 'kul' u Tuzli. Ovo je moj prvi put u Bosni i Hercegovini, nikada prije nisam bio tu. Tuzla je interesantan grad, ovdje imate dobru hranu, danas smo malo šetali i razgledavali i za sada je sve odlično, uzbuđeni smo što smo tu."

"I Nurkić je iz Tuzle? Trebao bi biti tu... Naravno, znam da on sada ima posla, razumijem to", dodao je na kraju Nicolas Batum.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi