Bayern deklasirao Bamberg i došao na korak od finala

BBL, play-off

Bayern deklasirao Bamberg i došao na korak od finala

E. Škorić

Košarkaši Bayerna poveli su s 2:1 u polufinalnoj seriji doigravanja za prvaka Njemačke.

Bayern je večeras u Minhenu sa 99:67deklasirao Bamberg i sada je na pobjedu od plasmana u finale, mada još ništa nije gotovo, a toga su vjerovatno i svjesni u Bavariji.

Nakon prve dionice bilo je 26:13, a na poluvremenu domaći tim je vodio 48:28. Prije ulaska u zadnju četvrtinu Bayern je vodio čak 38 razlike (76:38).

Bilo je čak i 42 razlike u jednom trenutku, na kraju je završeno 32, rezultatom 99:67.

Serija se vraća u Bamberg, a četvrta utakmica je na programu u utorak u 19 sati. Jared Cunningham je ubacio 15 poena kod Bayerna, toliko je imao i Devin Booker uz sedam skokova, a kod Bamberga Augustin Rubit je ubacio 15 poena uz pet skokova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi