Đedović dvocifren u teškom porazu Bayerna

Ubacio je 10 poena

Đedović dvocifren u teškom porazu Bayerna

M. Šljivak

Ispadanje u polufinalu Eurocupa od Darussafake očigledno je veoma teško palo igračima minhenskog Bayerna, pa su tako večeras u 26. kolu Bundeslige teško poraženi u derbiju od berlinske Albe rezultatom 72:91.

Meč je počeo odlično po Bayern. Stvorili su čak 13 poena prednosti u prvoj dionici (26:13), ali su zatim potpuno nestali i ostatak meča je potpuno pripao Albi.

Do poluvremena su gosti iz Berlina smanjili na minus pet (39:34), da bi u nastavku potpuno razbili ekipu Saše Đorđevića i slavili su pobjedu od 19 poena razlike.

Nekadašnji reprezentativac BiH Nihad Đedović je u ovom duelu igrao 29 minuta i ubacio je 10 poena, a efikasniji od njega su bili Cunningham i Booker sa po 11 poena.

Albu je do trijumfa vodio Payton Siva sa 16 koševa, a Sikma i Saibou su dodali po 14.

Top Komentari

ado131479
zasto spominjati izdajnika
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi