Nesuđeni reprezentativac BiH postigao 10 trojki i ubacio 41 poen Bayernu

Scottie Wilbekin nezaustavljiv

Nesuđeni reprezentativac BiH postigao 10 trojki i ubacio 41 poen Bayernu

Košarkaši Darušafake su večeras u Minhenu savladali Bayern rezultatom 87:83. Darušafaka je tako sa 2-0 u polufinalnoj seriji izbacila Bavarce i plasirala se u finale u kojem će snage odmjeriti sa Lokomotivom Kuban.

Tursku ekipu je do pobjede vodio fenomenalni Scottie Wilbekin, Američki košarkaš koji je trebao nastupati za reprezentaciju Bosne i Hercegovine.

Wilbekin je na ovom susretu pružio nevjerovatnu partiju, te je ubacio čak 41 poen. Pogodio je i 10 trojki (10/15) uključujući i jednu veoma bitnu u finišu kada se lomio meč. Amerikanac je poenima dodao i pet asistencija.

Kada je u pitanju Bayern, Nihad Đedović je na parketu proveo samo devet minuta, te je ubacio četiri poena. Najefikasniji je bio Jared Cunningham sa 20 ubačenih poena.

Podsjetimo, Wilbekin je trebao biti veliko pojačanje za reprezentaciju BiH u tekućem kavlifikacionom ciklusu, ali je ovaj 24-godišnjak u zadnju čas (krajem januara) odlučio da ne želi nastupati za našu zemlju, te bi trebao obući dres reprezentacije Turske.

Promo

Top Komentari

Mesa.Sabanadzovic
Ko te je be mo ze bo sna i bez te be
3 0
Gvardiola
Američki šupčić
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi