Bayern nastavio s pobjedama, u Audi Domeu pao i Olympiacos

Bavarci na 4 pobjede u 5 utakmica

Bayern nastavio s pobjedama, u Audi Domeu pao i Olympiacos

Košarkaši Bayerna stigli su do novog trijumfa u Euroligi.

Večeras su u utakmici 5. kola na svom parketu nadigrali Olympiacos rezultatom 74:68 i nastavili sa sjajnim igrama. 

Doduše, košarkaši Olympiacosa nisu igrali loše, cijelo vrijeme meča bili su tu negdje blizu i nisu dozvoljavali Nijemcima da se odlijepe na neku značajniju razliku, no kako je utakmica odmicala sticao se dojam kako gosti u ovoj utakmici ne bi stigli do trijumfa da se utakmica igra i do narednog dana. Na svaku prijetnju gostujućeg sastava Bayern je imao odgovor kojim bi se vraćao na 7,8 poena razlike koji su večeras bili magična margina za Olympiacos.

Igralo se u ritmu koji je odgovarao košarci koju njeguje Andrea Trinichieri pa je Bayern na kraju slavio četvrtu pobjedu iz pet utakmica u novoj sezoni Eurolige. Najzaslužniji za pobjedu Bavaraca bili su Baldwin s 18 i Lučić sa 16 koševa. Đedović je odigrao solidnu utakmicu s 10 poena, no njima je dodao i 7 izgubljenih lopti. Papanikolau je zabio 13 poena za Olympiacos, Jenkins je dodao poen manje. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi