Bayern iznenadio Maccabi u Tel Avivu
Foto: Euroleague

Vladimir Lučić fantastičnom partijom potopio domaćina

Bayern iznenadio Maccabi u Tel Avivu

Košarkaši minhenskog Bayerna slavili su iznenađujuće večeras u Tel Avivu protiv Maccabija rezultatom 85:82. 

Sjajna košarka mogla se vidjeti večeras u Nokia Areni, domu izraelskog prvaka.

Bayern je bio veliki autsajder prije ovog susreta, no od početka su njemački predstavnici dali do znanja da neće tek tako lako prodati kožu. Nakon izjednačene prve četvrtine Nijemci su u drugoj zaigrali fantastičnu obranu koja je Maccabi, kojem je napad forte, ograničili na samo 10 poena i na veliki odmor odnijeli 9 koševa viška. Probudio se Maccabi i njegov sjajni napad, prije svih Scottie Wilbekien, no sve njegove pokušaje odbijao je sjajni Vladimir Lučić koji je odigrao jednu od najboljih ako ne i najbolju partiju u euroligaškoj karijeri. 

Bayern je vodio dugo vremena i u završnicu ušao sa sigurnih +6, no dvije velike greške mogle su skupo koštati Bavarce. Prvo je Babb poklonio loptu domaćima u ruke za lagane poene, a onda su Nijemci izgubili loptu na izvođenju pri čemu je Zipser napravio nesportsku osobnu pogrešku pa je Maccabi dobio priliku da 45 sekundi do kraja izjednači ili povede. Poslije slobodnih bacanja koja su Izraelce dovele na -2 Maccabi nije uspio realizirati napad, a 13 sekundi do kraja Bayern je promašio šut s istekom napada, ali domaći nisu uspjeli doći do skoka, već je lopta na kraju došla do Babba koji je pogodio jedno od dva slobodna bacanja, no pokušaj Wilbekiena s pola igrališta nije bio blizu koša. 

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Lučić je za Bayern zabio 26 poena uz samo jedan promašaj iz igre (4/5 za tri poena), a sjajno ga je pratio Zipser sa 16, dok su Reynolds i Baldwin zabili 14, odnosno 13 poena. Scotti Wilbekien je ubacio 27 koševa za Maccabi, a odličan je bio i Ante Žižić sa 19 uz napomenu da ga je trener Sfairopoulos potpuno 'zaboravio' na klupi u zadnjoj četvrtini. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi