Bayern razbio Albu i poravnao u finalnoj seriji

Solidan učinak Nihada Đedovića u pobjedi Bavaraca

Bayern razbio Albu i poravnao u finalnoj seriji

Večeras je odigrana i druga utakmica finalne serije njemačkog šampionata, a Bayern je na gostovanju u Berlinu stigao do ubjedljive pobjede (96:69) i tako poravnao na 1-1 u finalnoj seriji sa Albom.

Domaćini su bili nemoćni od samog početka. Bayern je već nakon 10 minuta igre imao +17 pošto je prvu dionici dobio rezultatom 26:9.

U nastavku je viđena nešto bolja igra Albe, ali nijednog trenutka se nije mogao naslutiti rezultatski povratak domaćih. Na kraju je Bayern slavio ubjedljivu i apsolutno zasluženu pobjedu.

Goste je do trijumfa vodio sjajni Cunningham koji je ubacio 17 poena, dok je Barthel dodao 15. Vladmir Lučić je ubacio 14 poena, dok je Nihad Đedović susret završio sa 13 poena na svom kontu.

Kod domaćih su se istakli Radosavljević sa 14 i Sikma sa 13 postignutih poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi