Bayern u finalu nakon velikog preokreta

BBL

Bayern u finalu nakon velikog preokreta

Minhenski Bayern pridružio se berlinskoj Albi u finalu doigravanja njemačkog prvenstva. 

Večeras su Bavarci nakon velikog preokreta slavili u Bambergu i s konačnih 3-1 se plasirali u finale.

Momčad bivšeg BiH reprezentativca Nihada Đedovića slavila je sa 83-79, nakon što je Brose vodio i s ogromnih 20 razlike u prvoj četvrtini. Na krilima fantastičnog Dorella Wrighta koji je dio sezone proveo u Igokei Brose je brzo došao do velike prednosti, ali je nije uspio očuvati jer se Wrightu, osim donekle Loa nije nitko pridružio u nastavku.

Strpljivi Bayern je polako stizao i dostizao prednost Brosea te se na krilima Barthela (19), Hobbsa (12) i Bookera (15) plasirao u finale u kojem će imati ulogu favorita protiv Albe. Nihad Đedović postigao je 5 poena. Za Brose Wright 26, Lo 14 poena.

Bayern je drugo poluvrijeme dobio sa 18 razlike, a konačno je protivnika slomio u zadnjoj četvrtini koju je u svoju korist riješio rezultatom 20:10.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi