Bayern uvjerljiv, Đedović jako dobar
Već godinama je Nihad Đedović član bavarskog tima. Postao je ikona tima i dok mnogi odlaze iz Minhena, on je još uvijek tu sa istim bojama na dresu

BBL

Bayern uvjerljiv, Đedović jako dobar

M. Šljivak

Košarkaši minhenskog Bayerna pobijedili su kao gosti Braunschweig 61:87 u 3. kolu Bundeslige.

Domaći su serijom od 6:0 otvorili meč, ali su potom potpuno pali. Do kraja prvog perioda postigli su samo tri poena, Bayern je svaku šansu koristio i nakon deset minuta igre bilo je plus 10, 9:19.

Bayern je kontrolisao igru i u drugoj dionici. Na odmor Bavarci odlae sa plus osam (28:36), da bi u nastavku poptuno razbili rivala.

Prednost je rasla iz napada u napad. Bilo je samo pitanje sa koliko će razlike meč završiti i na kraju je Bayern utakmicu dobio sa 26 poena prednosti.

Nekadašnji reprezentativac BiH Nihad Đedović odigrao je jako dobar meč i za 16 minuta na parketu ubacio je 12 poena. Hobbs je predvodio Bayern sa 15, dok je kod domaćih Eeatherton ubacio 16.

Top Komentari

pogba69
Prodana duša...
8 5
addi
Bravo Nihade!!
2 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi