Baylor po prvi put u historiji osvojio titulu NCAA prvaka

U finalu bolji od Gonzage

Baylor po prvi put u historiji osvojio titulu NCAA prvaka

E. Čaušević
Teme:

Sinoć je odigrana finalna utakmica NCAA prvenstva, a na kraju je do titule stigao Univertizez Baylor.

Košarkaši Baylora su krunisali fantastičnu sezonu na najbolji način i uspjeli su doći do svoje prve titule ikad u NCAA prvenstvo.

Baylor je u finalnom meču bio bolji od Gonzage i slavio je sa 86:70. Od prve minute košarkaši Baylora su igrali odlično i imali su seriju od 9:0.

Novi prvaci su tokom cijelog meča održavali prednost koja je bila dvocifrena, te su na kraju slavili sa 86:70 i tako uspjeli po prvi put da donesu titulu prvaka svom univerzitetu.

Najefikasniji u pobjedničkom timu bio je Butler sa 22 poena, a isto toliko ubacio je i Suggs u ekipi Gonzage, te je bio jedina svijetla tačka u svom timu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi