Preminuo legendarni trener koji je primljen u Hall of Fame skupa s Kobe Bryantom

2020. godinu obilježili su odlasci slavnih košarkaških imena

Preminuo legendarni trener koji je primljen u Hall of Fame skupa s Kobe Bryantom

Teme:

Ova godina nastavlja biti kao ukleta za slavna košarkaška imena. Legendarni američki sveučilišni košarkaški trener Eddie Sutton preminuo je u subotu u 85. godini.

Sutton je u aprilu uvršten u sprigfieldsku Kuću slavnih, ali nije doživio ceremoniju ulaska. Zajedno s njim ove su godine ultimativnu košarkašku počast dobili pokojni Kobe Bryant, Tim Duncan, Kevin Garnett, trener Rudy Tomjanovich, WNBA zvijezda Tamika Catchings te sveučilišne trenerice Kim Mulkey i Barbara Stevens, a Međunarodni odbor odabrao je pokojnog glavnog tajnika Fibea Patricka Baumanna.

Sutton je četiri puta izabran za sveučilišnog trenera godine, prvi je trener koji je odveo četiri različita sveučilišta na NCAA turnir, triput je došao na Final Four, a u 37 godina karijere imao je samo jednu sezonu s negativnim omjerom, ali nikad nije osvojio NCAA naslov.

Skandal s plaćanjem igrača krajem 80-ih na Kentuckyju skoro je koštao to sveučilište potpunog gašenja košarkaškog programa te ga je pratio u nastavku karijere. Vjerojatno zbog njega nije i ranije uvršten u Hall of Fame, iako je bio nominiran šest puta. Uspio je proći selekciju iz sedmog pokušaja, na vrijeme da sazna da će konačno dobiti najveću počast u košarci, ali prekasno da doživi samo ceremoniju uvrštenja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi