Beal i Wall srušili Celticse u TD Gardenu

Wizardsi slavili pobjedu

Beal i Wall srušili Celticse u TD Gardenu

Nakon odličnog starta sezone Boston Celticsi su izgleda zapali u malu rezultatsku krizu, pa su u zadnjih pet utakmica upisali tri poraza. Najskoriji su im zadali veliki rivali, Washington Wizardsi i to u TD Garden. Wizardsi su u zanimljivoj utakmici bili bolji rezultatom 103:111.

Gosti su nešto bolje i otvorili susret, pa su prvu četvrtinu riješili u svoju korist, rezultatom 24:30. Wizardsi su imali prednosti i većim dijelom druge četvrtine, ali Celticsi nisu dozvoljavali da ona postane nešto osjetnija.

Celticsi u samom finišu prvog poluvremena stižu i do prvog vodstva na utakmici, ali ono nije dugo trajalo, pa se na odmor otišlo prednošću Wizardsa od dva poena (50:52).

Početak treće četvrtine donosi sjajnu seriju Wizardsa koji prvi put dolaze do dvocifrene prednosti (plus 11), ali Celticsi opet ne dopuštaju gostima da se "odlijepe".

Počinju Celticsi igrati dosta bolje u finišu treće, a početkom četvrte četvrtine ponovo dolaze i do prednosti. Imali su domaći nakratko plus 5, ali Wizardsi ubrzo uzvraćaju, ponovo dolaze do vodstva i na kraju slave pobjedu.

Najefikasniji u pobjedničkoj ekipi je bio Bradley Beal sa 25 poena. Odličnu partiju je pružio i John Wall koji se konačno riješio ograničene minutaže, pa je upisao double-double učinak sa 21 poenom i 14 asistencija. Dobar je bio i Otto Porter Jr. koji je ubacio 20 poena.

Kod Bostona su se istakli Kyrie Irving i rookie Jayson Tatum sa po 20 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi