Beasley i Jokić srušili Rocketse
(Foto: EPA) Mailik Beasley je sinoć u pobjedi Nuggetsa ubacio rekord karijere

George sjajan u pobjedi OKC-a

Beasley i Jokić srušili Rocketse

Denver Nuggetsi su sinoć u svom Pepsi Centru ugostili Houston Rocketse i u efikasnom susretu slavili pobjedu rezultatom 136:122.

Prva dionica je donijela neizvjesno nadmetanje dvije ekipe, da bi je u svoju korist rezultatom 35:43 riješili gosti. Imao je Houston početkom druge četvrtine +10, ali su Nuggetsi istopili zaostatak i polovinom ovog perioda preuzeli prednost.

Prednost Nuggetsa je nakon sjajne serije postala dvocifrena, da bi se na poluvrijeme otišlo vodstvom domaćih od 83:71.

Drugo poluvrijeme je proteklo u dominaciji Nuggetsa koji nisu dopuštali da se Rocketsi rezultatski približe, a krajem treće dionice su stigli i do maksimalnih +20.

Nuggetsi su lagano priveli meč kraju i produžili niz pobjeda.

Pobjedničku ekipu je predvodio mladi bek Malik Beasley sa rekordom karijere od 35 poena. Još jednu sjajnu partiju pružio je i Nikola Jokić kojem je jedna asistencija falila za novi triple-double. Jokić je susret završio sa 31 poenom, 13 skokova i devet asistencija.

U Rocketsima je najefikasniji bio James Harden sa 30 poena, dok je sedam manje ubacio Kenneth Faried.

OKC je vrlo lako stigao do gostujuće pobjede nad Miami Heatom, rezultatom 102:118.

Najefikasniji u pobjedničkoj ekipi je bio ove sezone sjajni Paul George koji je ubacio 43 poena (10 trojki). Dennis Schroder je dodao 18, dok je Westbrook upisao triple-dobule sa po 14 poena i asistencija, te 12 skokova. Kod Miamija se istakao Olynyk sa 21 poenom.

Boston Celticsi su u MSG-u bili bolji od New York Knicksa 99:113.

Gosti iz Bostona su do pobjede došli na krilima Irvinga koji je ubacio 23 poena, uhvatio 10 skokova i podijelio šest asistencija. Kod Knicska su najefikasniji bili Dotson sa 22 i Knox sa 21 poenom.

Svi rezultati sinoć odigranih utakmica NBA lige:

Charlotte Hornets - Memphis Grizzlies 100:92
New York Knicks - Boston Celtics 99:113
Miami Heat - OKC 102:118
Utah Jazz - Atlanta Hawks 128:112
Denver Nuggets - Houston Rockets 136:122

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi