Preporođeni Okafor srušio Rocketse, Gay sa zvukom sirene za pobjedu Spursa
Jahlil Okafor je važio za veliku nadu NBA lige, ali je često pravio "grešku u koracima" van parketa i to ga je dosad koštalo bolje karijere

NBA liga

Preporođeni Okafor srušio Rocketse, Gay sa zvukom sirene za pobjedu Spursa

M. Šljivak

Sedam utakmica NBA lige odigrano je u noći sa utorka na srijedu, a iznenađenje su napravili New Orleans Pelicansi koji su kao gosti savladali Houston Rocketse rezultatom 121:116.

Iako Pelicansi nisu računali na Anthonyja Davisa, Juliusa Randlea i Nikolu Mirotića, koji će izvjesno biti trejdovani u narednim danima, bljesnuo je ponovo Jahlil Okafor, koji maksimalno koristi šansu za igru.

Okafor je nakon dvije tužne sezone pokazao zašto je bio treći pik drafta 2015. godine i iz utakmice u utakmicu igra sve bolje. Tako je sinoć srušio Rocketse sa 27 poena i 12 skokova uz samo četiri promašaja iz igre.

Nije domaćoj ekipi pomogao ni James Harden koji je ubacio 37 koševa uz koje je dodao 11 skokova i šest asistencija.

San Antonio Spursi su uz dosta muke savladali Phoenix Sunse rezultatom 126:124, a za pobjedu je zabio Rudy Gay sa zvukom sirene.

Nisu Spursi u ovom meču mogli ništa Devinu Bookeru koji je ubacio 38 poena, na kraju nedovoljnih, a na drugoj strani pobjednički tim je predvodio LaMarcus Aldridge sa 29 poena i 14 skokova.

Oklahoma City Thunder je stigla do novog trijumfa i to na gostovanju kod Orlando Magica 126:117.

Thunder je do trijumfa vodio Paul George sa 37 poena, dok je novi triple-double učinak (23p, 14sk, 14as) upisao Russell Westbrook. Nikola Vučević je na druoj strani upisao 27 poena i 11 skokova.

Novi trijumf upisao je i vodeći tim Istočne konferencije Milwaukee Bucks koji je savladao Detroit Pistonse 115.105 uz 21 poen, 11 asistencija i osam skokova Giannisa Antetokounmpa.

NBA rezultati:

Cleveland - Washington 116:113
Detroit - Milwaukee 105:115
Orlando - Oklahoma 117:126
Brooklyn - Chicago 122:117
Houston - New Orleans 116.121
San Antonio - Phoenix 126:124
LA Lakers - Philadelphia 105:121

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi