Bećiragić pred Portugal: "Znamo vrlo dobro..."

Selektor reprezentacije BiH

Bećiragić pred Portugal: "Znamo vrlo dobro..."

Esmer Oštraković

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine sutra će igrati prvu utakmicu na turniru olimpijskih pretkvalifikacija.

Protivnik našoj reprezentaciji bit će selekcija Portugala, a utakmica se igra sa početkom od 16:30 sati.

O utakmici je govorio selektor naše reprezentaciej Adis Bećiragić.

"Počeli smo već od sinoć pripreme za Portugal. Dobili smo sastave, znamo vrlo dobro da je to ekipa koja pokušava promjenama ritma, pogotovo u odbrani, isprovocira protivničku ekipu da igra van svog sistema. Nadam se da ćemo naći rješenje za to.

"Nadam se da ćemo turnir početi pobjedom, a krajnji cilj je da idemo u Francusku, to jest da osvojimo ovaj turnir", završio je Bećiragić.

Bh. košarkaši stigli u Poljsku, a onda Nurkić objavio koliko je put trajao: "Bujrum..."

Jusuf Nurkić jučer je na press konferenciji govorio bez dlake na jeziku o stanju u košarkaškoj reprezentaciji Bosne i Hercegovine, a u kakvim uslovima se nalaze naši košarkaši najbolje je pokazala njegova nova objava na društvenim mrežama.

Oglasi

U našoj grupi se pored Poljske nalaze još Mađarska i Portugal, a prvu utakmicu bh. košarkaši igraju u nedjelju protiv selekcije Portugala.

Međutim, u centru pažnje ponovo je priča o uslovima u kojem naši košarkaši treniraju i pripremaju se za utakmice. Nurkić je jučer bez dlake na jeziku ponovo govorio o svemu tome, a da nije ništa preuveličao dokazalo se već danas.

Ekspedicija naše reprezentacije jutros je u ranim jutarnjim satima iz Sarajeva krenula put Poljske i očekivalo se da bi za samo dva ili tri sata naš tim trebao biti na odredištu, ali naravno kada su bh. košarkaši u pitanju onda to nikada nije tako jednostavno.

Nurkić se oglasio ponovo na društvenim mrežama i otkrio je da je put za naše košarkaše od Sarajeva do poljskog grada Gliwice trajao čak 12 sati.

Naša ekipa je jutros u pet sat krenula put Poljske, ali ne direktnim letom. Presjedanjima su došli na kraju u Gliwice, ali je put do ovog poljskog grada trajao čak 12 sati čime se Nurkić morao "pohvaliti" na društvenim mrežama.

"Sarajevo 5:00h - Gliwice 17:00h. Bujrum", napisao je Nurkić na Facebooku.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi