Ben Simmons: Osjećam se kao najbolji obrambeni košarkaš lige
Foto: EPA

Samouvjereni Australac

Ben Simmons: Osjećam se kao najbolji obrambeni košarkaš lige

Philadelphia 76-ersi noćas su tijesno poraženi u Portlandu od Trail Blazersa a njihov košrkaš Ben Simmons nakon utakmice je dao zanimljivu izjavu.

Australac je kazao kako se osjeća kao najbolji obrambeni košarkaš lige i o tome koliko uživa u izazovu čuvanja igrača kao što je Dame Lillard.

"Na sebe preuzimam odgovornost čuvanja najboljih igrača svaku večer" - Kazao je Simmons i dodao:

"Ako me posmatrate primijetit ćete to da baš ja skoro uvijek čuvm najboljeg protivničkog igrača, a također primijećujete da su najbolji igrači mahom na bekovskim pozicijama. Uživam u tome. U činjenici da moji suigrači mogu da pogledaju u mene, pokažu mi najboljeg protivničkog košarkaša i kažu 'idi i zaustavi ga'. Ima večeri kada se desi da neki igrač odigra odlično i takve stvari će se dešavati. Ali u većini slučajeva imam osjećaj da činim odličan posao i imam osjećaj da sam najbolji obrambeni košarkaš u NBA ligi." - kazao je Simmons.

Inače, sinoć je Lillard odigrao sjajnu 1/4 protiv 76-ersa no kada ga je preuzeo Simmons Dame je do kraja utakmice šutirao 2/14. 

Top Komentari

Zulfikar
Ti si za Jokica parmak...
1 1
user1582456981
Zato ti Lillard u prvoj cetvrtini upakovao 19 ????
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi