NBA zvijezda traži od bivše zaručnice da vrati prsten, nije ni čudo s obzirom na to koliko košta

Par se razveo

NBA zvijezda traži od bivše zaručnice da vrati prsten, nije ni čudo s obzirom na to koliko košta

Edmir Škorić

Košarkaši koji imaju ugovore sa NBA timovima uglavnom ne znaju šta će od silnog novca, a taj problem je svojevremeno imao ili ga još uvijek ima i Ben Simmons.

Australski košarkaš trenutno je član Brooklyn Netsa. Iako zarađuje veliki novac igrajući u NBA ligi, čini se da su njegovi troškovi na mjesečnom nivou ogromni i ide prema putu bankrota.

"Iz veoma pouzdanih izvora imam informaciju da je švorc. Nestalo mu je novca", govori novinar Howard Eskin i dodaje:

"Gubi dosta novca zbog neaktivnog statusa, ali je i trošio previše. Kupio je kuću od 17.5 miliona dolara, ali tu su brojni porezi koje je morao riješiti".

"Ima i dvije kuće u predgrađu Philadelphije koje vrijede osam ili devet miliona. Svakog mjeseca kupuje novi automobil od 400 ili 500 hiljada dolara. Troši novac tek tako jer misli da ga nikad neće potrošiti. Jako pouzdana osoba mi je rekla da je u ozbiljnom problemu sa novcem".

Simmons je inače dosta kontroverzna osoba i često je bio u medijima. Ranije je odbijao da igra, sada je navodno od svoje bivše zaručnice zatražio da mu vrati zaručnički prsten.

Oglasi

Ben je navodno poslao pravno pismo svojoj bivšoj zaručnici u vezi s dijamantnim prstenom vrijednim milion dolara. Voditeljica Love Islanda Maya Jama bila je u vezi sa NBA zvijezdom, trebala se udati za njega nakon što ju je zaprosio u decembru 2021. godine, no prekinuli su krajem prošle godine.

Ben ju je zaprosio u decembru 2021. godine, a godinu dana kasnije su se rastali. Sada on želi da mu vrati i prsten koji joj je dao

Par se očito borio s vezom na daljinu i pretrpanim rasporedom. Jama se nalazi u Londonu, dok je Simmons u New Yorku. Jama je zadržala kod sebe zaručnički prsten nakon rastanka, ali sada je dobila pismo u kojem je Simmons rekao da mora da ga vrati.

Jama je prethodno hodala s britanskim reperom Stormzyjem od 2015. do 2019., dok je Simmons navodno hodao s reality zvijezdom i modelom Kendall Jenner. Simmons je imao uspon i pad sezone s Netsima, s prosjekom od 7,5 poena, 6,7 skokova i 6,4 asistencije po utakmici.

Australac je 2019. pristao na novi ugovor s Philadelphia 76ersima, što bi mu značilo platu od 170 miliona dolara tokom pet godina. Propustio je sezonu 2021/22 nakon svađe sa Sixersima, nakon što su ga navijači kritikovali zbog njegovih nastupa u doigravanju.

Kasnije je u velikom trejdu oitišao u Brooklyn, dok je James Harden iz Brooklyna prešao u Philadelphiju. Osim Simmona, Netsi su dobili i Setha Curryja te Andre Drummonda, a dio dogovora bio je Paul Milsap koji je postao član Phile.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi