NBA zvijezda je švorc: "Svakog mjeseca kupuje novi auto, ali novca više nema"
Foto - Instagram

Zvijezda 76ersa u problemu

NBA zvijezda je švorc: "Svakog mjeseca kupuje novi auto, ali novca više nema"

M. Šljivak

NBA zvijezde tokom profesionalne karijere zarade zaista ogroman novac, ali dosta je onih koji veoma brzo ostanu bez ičega.

Brojni su primjeri velikih igrača koji su bankrotirali, a njihovim stopama ide i australski košarkaš Ben Simmons.

Nakon što je odbio igrati za Philadelphia 76erse u novoj sezoni, Simmons je ostao bez redovnih primanja, a njegovi mjesečni troškovi su ogromni.

[instagram]https://www.instagram.com/p/CSxhTc0pYc4/[/instagram]

Priču o tome da je Simmons švorc donio je novinar Howard Eskin.

Oglasi

"Iz veoma pouzdanih izvora imam informaciju da je švorc. Nestalo mu je novca", govori Eskin i dodaje:

"Gubi dosta novca zbog neaktivnog statusa, ali je i trošio previše. Kupio je kuću od 17.5 miliona dolara, ali tu su brojni porezi koje je morao riješiti".

"Ima i dvije kuće u predgrađu Philadelphije koje vrijede osam ili devet miliona. Svakog mjeseca kupuje novi automobil od 400 ili 500 hiljada dolara. Troši novac tek tako jer misli da ga nikad neće potrošiti. Jako pouzdana osoba mi je rekla da je u ozbiljnom problemu sa novcem".

[instagram]https://www.instagram.com/p/CSF8E6hFebP/[/instagram]

[instagram]https://www.instagram.com/p/COO6T4_sAgi/[/instagram]

Oglasi

Na kraju Eskin dodaje.

"Zapamtite da nije plaćen zbog neaktivnosti. Vjerovatno će morati da se vrati na parket. Ja ga ne želim ovdje u ekipi. Neka izgubi sve. Vjerovao sam da ga neću gledati u kompletnoj sezoni, ali očigledno će morati da se vrati zbog novca", istakao je Eskin.

[instagram]https://www.instagram.com/p/CMD9F3NszMT/[/instagram]

Trostruki NBA All Star igrač je 2019. godine potpisao petogodišnji ugovor vrijedan 170 miliona dolara i dosad je od tog ugovora uzeo oko 90 miliona dolara.

Iako je teško povjerovati da je sav novac 'spiskao' za dvije godine, ranija iskustva NBA zvijezda i njihovi problemi sa novcem nam govore da ništa nije nemoguće.

Top Komentari

Jasminn
Ma sta me briga za njim. SRETAN DAN DRZAVNOSTI BOSNO
14 0
Edis_91
Biće u ovo koji dan humanitarni koncert na koševu pa da mu pomognemo da izgura bar idući mijesec....tuga velika treba pomoći koliko se može
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi