Bender izigrao Ruse, ostaje u NBA

Ne potpisuje za CSKA

Bender izigrao Ruse, ostaje u NBA

A. Čaušević

Hrvatski košarkaš Dragan Bender ipak neće nastaviti karijeru u CSKA iz Moskve. 

Iako je praktično dogovorio sve vezano za dolazak u redove prvaka Evrope, ovaj 21-godišnjak je u posljednji tren promijenio mišljenje.

Tačnije, Benderu se ukazala prilika da ostane u NBA ligi što je on vrlo rado prihvatio te će od sljedeće sezone nastupati za Milwaukee Buckse.

Bender bi u Bucksima trebao biti dio rotacije te će gotovo pa sigurno igrati play-off, a možda se i boriti za naslov.

U najjačoj ligi svijeta 2016. godine je potpisao za Phoenix Sunse, međutim klub iz Arizone mu ovog ljeta nije odlučio aktivirati dodatnu godinu ugovora.

Bender je u svoje tri sezone u NBA ligi odigrao 171 utakmicu i ima prosjek od 5.3 poena, 3.8 skokova i 1.2 asistencije po utakmici.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi