Bertomeu: Jedna od najtužnijih odluka u historiji Eurolige

Sezona je danas zvanično prekinuta

Bertomeu: Jedna od najtužnijih odluka u historiji Eurolige

Odlučeno je da se sezona Eurolige suspendovana zbog pandemije novog koronavirusa potpuno prekine.

Ubrzo nakon zvanične potvrde da se sezona Eurolige (i Eurokupa) prekida, oglasio se izvršni direktor organizacije takmičenja Jordi Bertomeu.

On je istakao da je odluka da se takmičenje prekine bila izetno teška, možda i najteža u profesionalnih karijerama čelnika Eurolige.

"Napravili smo tešku odluku, jedno od najtužnijih u historiji Eurolige. Ali mislimo da smo donijeli najbolju odluku za sve", rekao je Bertomeu, pa istakao da se nada da će sljedeća sezona "biti najbolje sezona ikada, baš kao što je sezona 2019/2020 bila najbolja ikad do suspenzije".

Po prvi put neće biti šampiona Eurolige.

"Ne vidim da su neki timovi izgubili više od drugih, u ovoj sezoni svi smo gubitnici", rekao je Bertomeu.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

"Mislim da je ovo bio trajan proces praćenja elemenata koji su se morali uzeti u obzir. Proces informiranja koji nas je doveo do zaključka da ne možemo priuštiti navijačima nivo takmičenja na koji su navikli... Najavili smo da ćemo odluku donijeti 25. maja, nismo to željeli odgađati, dodavati još informacija jer bi to stvorilo domino efekat. Da smo odgodili donošenje odluke, sve ostalo bi se moralo odgađati", nastavio je izvešni direktor Eurolige.

"Mislim da je glavna briga bio kratak period za pripreme. Neki igrači su još kućama, bez mogućnosti da se vrate. Neki od njih nisu u mogućnosti trenirati i raditi zajedno. Zatvoreni su u kućama skoro dva i po mjeseca, tako da bi za njih bilo jako teško da se vrate i igraju na nivou koji ovo takmičenje zahtjeva", poručio je, između ostalog, prvi čovjek Eurolige.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi