Euroliga objavila momčad desetljeća

Svoje mjesto našao i Luka Dončić

Euroliga objavila momčad desetljeća

Košarkaška Euroliga objavila je najbolju ekipu posljednjeg desetljeća. 

Među 50 nominiranih nije bilo našeg Mirze Teletovića koji je u dresu tadašnje Tau Ceramice jedno vrijeme bilježio sjajne partije u elitnmom europskom klupskom natjecanju.

Kao posljednjeg člana momčadi Euroliga je imenovala Grka Vassilisa Spanoulisa. Sjajni grčki košarkaš je najbolji strijelac u povijesti Eurolige sa 4.239 koševa, te prvi sa 1.516 asistencija. Spanoulis je osvojio tri klupska naslova prvaka Europe, s Panathinaikosom (2009), a potom dva puta u dresu Olympiakosa (2012, 2013) i tri puta bio je MVP završnog turnira Eurolige, što je uspjelo još jedino Toniju Kukoču.

Uz Spanoulisa u momčadi desetljeća su i njegovi sunarodnjaci Dimitris Diamantidis i Georgios Printezis, Španjolci Sergio Llull i Juan Carlos Navarro, Srbi Bogdan Bogdanović i Miloš Teodosić, Francuz Nando de Colo, Slovenac Luka Dončić, te Amerikanac Kyle Hines.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi