Bh. derbi u ABA 2 ligi pripao Širokom

Banjalučani podlegli u zadnjoj četvrtini

Bh. derbi u ABA 2 ligi pripao Širokom

Košrkaši HKK Široki večeras su u bh. derbiju ABA 2 lige savladali Borac u Banja Luci rezultatom 75:67. 

Široki je u ovom susretu važio za formalnog domaćina jer se ovaj prozor odigrava u banjolučkoj dvorani Borik.

Tim s Pecare je bolje otvorio utakmicu i tijekom cijelog prvog poluvremena bio tim koji je nešto bolje igrao u obrambenom dijelu pa je na veliki odmor Široki otišao s 5 poena viška. U nastavku je Borac bio tim koji je igrao bolju košarku što je rezultiralo preuizmanjem vodstva. Prebacio je domaći tim momentum ugre potpuno na svoju stranu, no na kraju ga ipak nije uspio iskoristiti. HKK Široki je sjajno odigrao posljednju četvrtinu u kojoj je dominirao na oba kraja terena pa je zasluženo došao do pobjede i bodova.

Lovro Buljević je s 20 poena predvodio Širokobriježane dok je Dario Drežnjak ubacio 15. Tanasković je ubacio 14 poena za Borac a po 11 su dodali Davis i Radukić. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi