OKK Sloboda prekinula niz poraza: u Mejdanu pao banjalučki Borac
Tuzlaci prekinuli niz poraza

Nakon tri vezana poraza stigla i pobjeda

OKK Sloboda prekinula niz poraza: u Mejdanu pao banjalučki Borac

Košarkaši tuzlanske Slobode pobijedili su večeras OKK Borac iz Banjaluke rezultatom 95:89. 

Večerašnji trijumf donio je Damiru Mulaomeroviću i njegovim košarkašima prekid neugodnog niza od tri poraza i svakako se nešto lakše diše u Mejdanu nakon ove pobjede.

U košarci u kojoj obrane nisu toliko bile u prvom planu na kraju se bolje snašao domaći tim koji je bolje otvorio ovaj susret i u 2/4 možda stvorio prednost koja je bila ključna za konačnu pobjedu. U tom dijelu igre Sloboda je zabila čak 32 poena te na poluvrijeme otišla na odmor s 10 koševa razlike. Ipak, gosti su se pobrinuli da ovoj utakmici ne nedostaje neizvjesnosti. Odlično su odigrali 3/4 i u završnicu je Sloboda ušla sa samo 3 poena viška na svom kontu. Ipak, domaći su se košarkaši pribrali, te odbili sve pokušaje neugodnih Banjalučana da izvedu preokret u ovoj utakmici te su došli do pobjede koja će barem na neko vrijeme donijeti mir u kući.

Ibrahim Durmo bio je najbolji pojedinac domaćeg tima na ovom susretu. Njegova 24 poena i 11 skokova donijeli su mu index korisnosti od čak 32 i nesumnjivo je on bio 'x-faktor' pobjede Tuzlaka. Sjajan je bio i Jakov Mustapić koji je zabio 25 poena uz odličan šut iz igre 11/16 te je uz Durmu zasigurno bio najbolji kod domaćina. S po 14 poena dobre partije pružile su i novajlije u timu Lelić i Strong. Amerikanac Shine je s 19 poena predvodio Borac a njegov sunarodnjak Renards ubacio je poen manje. Đumić je ubacio 17, a Janković 16 koševa za tim iz Banja Luke. 

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

OKK Sloboda: Strong 14, Jakupović 2, Mustapić 25, Omerović, Dedajić, Manjgafić, Lelić 14, Munižaba, Alikadić 6, Miličević 10, Krajinić, Durmo 24

OKK Borac: Renards 18, Shine 19, Knežević, Nikolić 3, Marković 7, Radukić, Đumić 17, Ljuboja, Tanasković 8, Maran, Reljić 1, Janković 16

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi