HKK Široki napokon proigrao i sigurnom igrom savladao Leotar
Širokobriježani su napokon došli do pobjede

Prijeko potrena pobjeda za Širokobriježane

HKK Široki napokon proigrao i sigurnom igrom savladao Leotar

HKK Široki večeras je na Pecari nakon nekoliko lošijih partija odigrao odličnu utakmicu i pobijedio trebinjski Leotar rezultatom 101:78.

Domaći tim je nakon poraza od Zrinjskog i Čelika bio pod imperativom pobjede i to se osjetilo na njihovoj igri u prvoj četvrtini.

Leotar je u otvaranju utakmice dobro parirao Širokom koji je utakmicu otpočeo u grču, no prednost koju je Leotar ostvario u 1/4 bilo je uglavnom sve što se moglo vidjeti od gostiju u ovoj utakmici. Široki je u nastavku zaigrao fantastično, posebno u napadu a kako je to izgledalo dovoljno govori podatak da je domaći tim u iduće dvije četvrtine ubacio čak 63 poena što je bilo previše za goste koji su potpuno stali nakon dobro odigranog uvoda. Široki je nakon tako furioznih 20 minuta pred kraj malo spustio nogu s gasa i gostima dozvolio da njihov poraz bude ispod 30 poena razlike te da izbjegnu potpunu katastrofu koja im se smiješila večeras na Pecari. 

Pet košarkaša najtrofejnijeg bh. kluba zabilježilo je dvoznamenkaste učinke a najbolji je bio Davis s 24 poena dok je Drežnjak dodao 18 koševa. Božo Đurasović je s 19 poena bio najbolji kod gostiju a Mijović je ubacio 15. 

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

HKK Široki: Davis 24, Marušić 6, Čović 2, Čolak 10, Buljević 15, Šušak 2, Drežnjak 18, Damjanović, Vujanović 5, Mandić 6, Batinić 11

KK Leotar: Damjanović 3, B. Đurasović 19, Aleksić 4, Mijović 15, Marić, Tupanjanin, Milidragović 9, Ninković 10, Šakotić 6, Mičeta, N. Đurasović 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi