Bh. juniori deklasirali Luksemburg, utakmica protiv Izraela je odlučujuća

Posljednje kolo odlučuje o putniku u narednu rundu takmičenja

Bh. juniori deklasirali Luksemburg, utakmica protiv Izraela je odlučujuća

S. Pašalić

Juniorska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine upisala je uvjerljiv trijumf protiv Luksemburga rezultatom 105:38 u 4. kolu Evropskog prvenstva B divizije u Rumuniji.

Bh. košarkaši nisu imali previše problema protiv najlošije reprezentacije u grupi i već u prvoj četvrtini su imali prednost od 10 poena, bilo je 26:16.

U drugoj četvrtini se ta prednost i povećala pa se na poluvrijeme otišlo sa rezultatom 52:22 za reprezentaciju Bosne i Hercegovine.

Nastavak nije donio nikakvu promjenu, prednost se samo povećavala, a na kraju su bh. juniori slavili sa visokih 67 poena razlike.

Najbolji u našoj reprezentaciji je bio Timur Krupalija koji sa sa 20 poena i 12 skokova ostvario double-double.

Amar Mehić ga je pratio sa 18 poena, a dvocifreni su još bili Maran sa 14, Herenda sa 11, te Halilčević, Dedajić i Kondić koji su postigli po 10 poena.

Reprezentacija Bosne i Hercegovine sada ima tri pobjede i jedan poraz te joj je u posljednjem kolu potrebna pobjeda protiv Izraela kako bi osigurala prolazak u narednu rundu takmičenja.

Top Komentari

Jadnimi
Protiv Izrale treba pobjeda od 30 razlike
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi