Bh. juniori se obrukali protiv Češke

Težak poraz

Bh. juniori se obrukali protiv Češke

M. Šljivak

Juniorska košarkaška reprezentacija BiH doživjela je težak poraz u 3. kolu Evropskog prvenstva B divizije koje se igra u Rumuniji.

Nakon pobjeda nad Islandom i Norveškom, izabranici Aleksandra Ćikića danas su u prvom ozbiljnom izazovu doslovno pometeni od Češke rezultatom 112:68.

Česi su dominirali od prve do posljednje minute ovog meča. Već nakon prve dionice bilo je jasno kako naš tim nema šta tražiti u ovom meču (27:26), da bi se agonija nastavila i u nastavku.

Do poluvremena je bh. tim imao minus 19 (54:39), da bi u nastavku doživjeli klasični nokaut. Češka je povećala prednost iz napada u napad i na kraju je slavila pobjedu od 44 poena razlike.

Ondrej Hanzlik je predvodio Češku sa 26 poena, dok je kod bh. tima Haris Dedajić ubacio 15.

Top Komentari

Kiss
ništa momci vi ste tu da napredujete,zanemarite glupe komentare i glavu gore
2 0
MirzaBarucic
Ovi se brukaju k'o Velez.
2 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi