Bh. košarkaši se okupili u Tuzli, u četvrtak okršaj u Mejdanu protiv Crne Gore
Foto: KS BiH

Bh. košarkaši se okupili u Tuzli, u četvrtak okršaj u Mejdanu protiv Crne Gore

E. Čaušević

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine okupila se danas u Tuzli pred mečeve kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo koje očekuju naš tim.

Do kraja kvalifikacija ostale su još dvije utakmice i košarkaški Zmajevi još uvijek imaju koliko-toliko šansi da se plasiraju u narednu rundu.

Plasman na Mundobasket ostvarit će tri prvoplasirane selekcije te sa eventualne dvije pobjede Zmajevi mogu do plasmana na završni turnir.

Većina stvari će biti poznata još nakon duela protiv Crne Gore kada košarkaškim Zmajevima treba pobjeda sa više od 19 poena razlike.

Do Mundobasketa košarkaška reprezentacija BiH može i sa dvije pobjede, ali pod uslovom da Crnogorci izgube od Češke u posljednjem kolu.

Izabranici Adisa Bećiragića okupili su se danas u Tuzli gdje će trenirati u narednim danima, a prva utakmica našu selekciju očekuje u četvrtak kada ćemo u Mejdanu odmjeriti snage protiv selekcije Crne Gore.

Tri dana kasnije našu reprezentaciju čeka gostovanje kod reprezentacije Mađarske, a ta utakmica će se igrati u gradu Szombathely.

Potražite više informacija na temu FIBA Svjetsko prvenstvo:

Podsjećamo, Bećiragić neće moći računati u narednim utakmicama na naše najbolje košarkaše Jusufa Nurkića i Džanana Musu koji nisu došli na okupljanje zbog klupskih obaveza i jasno je da je to veliki udarac za naš tim.

Na spisku za preostala dva meča nalaze se: Miralem Halilović (Nanterre, Francuska), John Roberson (Manisa, Turska), Amar Gegić (Paris, Francuska), Kenan Kamenjaš (Budućnost, Crna Gora), Sani Čampara (Zadar, Hrvatska), Ajdin Penava (Spojnia Stargrad, Poljska), Aleksandar Lazić (Budućnost, Crna Gora), Adin Vrabac (Mons, Belgija), Đorđe Topolović (Cedevita Junior, Hrvatska), Rijad Avdić (Spars), Haris Delalić (Igokea), Amsal Delalić (Borac Banja Luka), Ismet Sejfić (Bosna Sarajevo), Vojin Ilić (Budućnost Bijeljina), Emir Ahmedović (Šenčur, Slovenija).

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi