Bh. košarkašice 'zaleđene' na minus 73 protiv Španije

Težak poraz na Evropskom prvenstvu

Bh. košarkašice 'zaleđene' na minus 73 protiv Španije

Juniorska ženska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine doživjela je danas pravi debakl u Sarajevu od Španije.

Španjolke su u susretu osmine finala Evropskog prvenstva A divizije, koje se ovih dana održava u našoj zemlji, slavile sa uvjerljivih 109:36 i na taj način prošle u četvrtinu finala.

Gostujuće košarkašice su već prvu četvrtinu dobile sa 33:12 i tada je bilo jasno da se našem timu ne piše dobro. Španjolke u nastavku susreta nisu dizale nogu s gasa pa su na kraju slavile sa čak 73 poena razlike.

Najbolja u njihovim redovima bila je Melchor koja je ubacila 18 poena, dok je Quintana dodala 14. Kod našeg tima nijedna košarkašica se nije posebno istakla, a najefikasnija je bila Mitrić jkoja je ubacila 9 poena.

Sada našem timu slijedi razgiravanje od 9. do 16. mjesta, odnosno borba za opstanak u A diviziji.

Bosna i Hercegovina: I. Babić 3, D. Babić, Kešeljević 8, Kovačević 4, Radulović, Božić 3, Mitrić 9, Nikšić 1, Peljto, Selimović, Šipka 2, Zubac 6

Španija: Ruiz 9, Garcia Mateo 11, Mendez Camps 10, Rovira 6, Soler 7, Quintana 14, Otero 6, Traore 2, Monreal 10, Llbbera 7, de Prada 9, Melchor 18

Top Komentari

Gagara
bez uvrijede ovim djevojkama al se trebaju manit kosarke
6 0
Benjamingst
Nadam se da si sledeci Krkane... Širenje nacionalne mržnje, pozivanje na vjersko ili etničko nasilje, kao i drugi vidovi kompjuterskog kriminala izmjenom Krivičnog zakona BiH biće strogo kažnjavani i za ova djela predviđene su kazne i do 20 godina zatvora.
6 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi