Ovo se ne dešava svaki dan: Košarkašice iz nestvarnog razloga ne mogu u A diviziju

Bizarna situacija

Ovo se ne dešava svaki dan: Košarkašice iz nestvarnog razloga ne mogu u A diviziju

Midhat Šljivak

Ženska juniorska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine neće imati mogućnost da se plasira u A diviziju. Za to mjesto bh. košarkašice trebale su se sutra boriti s Grčkom, ali FIBA ih je zaustavila u tome jer je saopštila kako u viši rang ne ulaze tri nego dvije reprezentacije. Objašnjeno je i zašto.

Juniorke Bosne i Hercegovine večeras su poražene od Luksemburga u polufinalu prvenstva Evrope B divizije. Bilo je 65:64 za protivničku selekciju koja je ovom pobjedom ostvarila plasman u A diviziju.

Selekcija Bosne i Hercegovine sutra je s Grčkom trebala igrati meč za treće mjesto koje vodi u viši rang, ali su večeras stigle razočaravajuće vijesti za selekciju koju vodi Dragana Svitlica.

Međunarodna košarkaška federacija (FIBA) saopštila je večeras kako u viši rang ne ulaze tri već dvije reprezentacije iz B divizije uz bizaran razlog.

Krivac je selekcija Portugala. Reprezentativke ove zemlje ispale su iz A divizije, ali kako su domaćini narednog prvenstva, one se automatski tamo kvalifikuju i neće ispasti iz društva najboljih reprezentacija.

Oglasi

Portugal tako ostaje u eliti, a Bosna i Hercegovina i Grčka igrat će revijalni meč za treće mjesto.

Ipak, sigurno je da će cilj bh. selekcije biti bronzana medalja i svakako se nadamo da će cure uspjeti osvojiti treće mjesto.

Ovo je svakako nevjerovatna situacija i bizarnost koja se ne može desiti svakom.

Duel za treće mjesto između Bosne i Hercegovine i Grčke igra se od 17 sati u City Areni u Sofiji.

Finale U18 Evropskog prvenstva B divizije igraju košarkašice Hrvatske i Luksemburga koje će od naredne sezone igrati u elitnom rangu.

Top Komentari

stranputica
Da, opet Luksemburg. Djevojke došle finala, znači nisu slučajno. Naše izgubile, nema veze, tu smo blizu smo, više sreće i zalaganje drugi put i biće i ta grupa A, akobogda....
0 0
plemic
opet luksemburg!
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi