Ovaj put košarkašice: 18 dana Bosna i Hercegovina čekala je na novi poraz od Luksemburga
Foto: KS BiH

Juniorski Eurobasket B divizije

Ovaj put košarkašice: 18 dana Bosna i Hercegovina čekala je na novi poraz od Luksemburga

Eldar Ganibegović

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine sramotno je 20. juna u Zenici poražena od Luksemburga, a novi poraz jedna naša selekcija od ove male evropske zemlje doživjela je večeras. Ovaj put je poražena U-18 ženska košarkaška reprezentacija.

Dramatičnu utakmicu u polufinalu Evropskog prvenstva B divizije (U-18) za žene odigrali su večeras Bosna i Hercegovina i Luksembug.

Naše košarkašice su pobjedom imale priliku izboriti finale i plasman u A diviziju koji će morati tražiti u meču za treće mjesto.

Izabranice Dragana Svitlice večeras su poražene s pola koša razlike, bilo je 65:64 za Luksemburg.

Sjajno su naše košarkašice odigrale prvo poluvrijeme i vodile s 34:21, no u drugom veliki pad u igri i pobjeda protivničke selekcije.

Završnica meča donijela je pravi triler. Reprezentacija Bosne i Hercegovine je imala napad za pobjedu, ali Luksemburžanke su se odbranile i ostvarile trijumf od 65:64.

Oglasi

Luksemburg je stigao do pobjede na krilima izuzetne Faith Ehi Etute koja je ostvarila učinak od 33 poena i 19 skokova. Upravo nju smo i najavili kao najveću opasnost pred ovaj susret.

Naša selekcija i dalje može izboriti plasman u elitnu A diviziju, ukoliko sutra savlada Grčku u susretu za treće mjesto. Utakmica se igra od 17 sati.

Polufinale Eurobasketa za juniorke, B divizija:

BiH – Luksemburg 64:65 (18:12, 19:12; 14:21, 13:20)

Bosna i Hercegovina: Čaušević 2, Guska 11, Leko 20, Mitrović 12, Smajić 3, Famjanović, Halilbašić 4, Hidić 12, Kozić, Slatina, Smaka, Starčević.

Luksemburg: Blasen 6, Etute 33, Hamalainen 18, Dawid 2, Škrijelj 6, Drui, Hammiri, Geelen, Lepage, Lorusso, Stracks, Van der Schilden.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi